Over ons

Sponsoring

Invascon draagt graag zijn steentje bij aan een betere maatschappij. Hieronder de goede doelen die wij steunen.

Cystic Fibrosis

Ook wel bekend als taaislijmziekte. Een aangeboren erfelijke aandoening waarbij de levensverwachting beperkt is. CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds erger worden naarmate men ouder wordt. Op dit moment is deze ziekte nog niet te genezen.

Open Source Beehives

Bijen bestuiven groenten en fruitgewassen en zijn zo erg belangrijk voor ons eten. Zonder bijen geen eten en gezien de forse bijensterfte van de afgelopen jaren zijn de vooruitzichten niet al te best. Open Source Beehives ontwikkelde een betaalbaar bouwpakketje om een bijenkorf van standaard materiaal te maken en zo de bijensterfte te kunnen analyseren en terug te dringen.

Wikimedia Foundation

Een non-profit organisatie, die groei, ontwikkeling en verspreiding van gratis, meertalige, educatieve content stimuleert. O.a. door Wikipedia, de vrij toegankelijke online encyclopedie, die bij velen wel bekend is.

The Rainforest Connection

Het illegaal kappen van bomen is één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Het heeft een negatief effect op de CO2 uitstoot en verschillende dieren en planten verdwijnen voorgoed. The Rainforest Connection heeft daar een antwoord op. Met behulp van oude mobiele telefoons creëren zij in verschillende regenwouden een netwerk van geluidsdetectoren, die alle geluiden m.b.t. het kappen van bomen kunnen herkennen. En met succes!

Unicef

Unicef zet zich wereldwijd in voor het welzijn van het kind. Zij zien er op toe dat landen ervoor zorgen dat het de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Bescherming, hiv en aids, kinderarbeid, onderwijs, samenwerking en lobby voor kinderrechten en zorg, zijn de belangrijkste speerpunten van Unicef.

The Great Ocean Cleanup Foundation

Miljoenen tonnen aan plasticafval zijn in onze zeeën terechtgekomen. Zeedieren raken verstrikt in deze drijvende afvalbende en overleven dit niet altijd. Daarnaast krijgen zeedieren door het plastic te eten PCB’s en DDT’s binnen, die op die manier ook bij ons op het bordje terecht kunnen komen. Bojan Slat van the Great Ocean Cleanup bedacht een oplossing om deze plastic afvalbergen uit zee te halen.